Esittely

Olen kuvataiteilija- taidemaalari, ja tehnyt taidetta 70-luvulta lähtien. Olen myös ollut kuvataideopettajana monen vuosikymmenen ajan sekä lasten että aikuisten taideoppilaitoksissa.

Kuvataiteilijana saan idean teoksiini usein luonnosta ja luonnonmuodoista. Minulla on syvä kunnioitus kaikkea elävää kohtaan. Myös kaiken muuttuminen ja rapistuminen herättää kiinnostusta kuten vanhat talot, katoavat yhteisöt ja yleensä aika ihmisen jälkeen. Maalaaminen on minulle tapa elää ja jäsentää tätä hullua maailmaa.

Kirjoitan myös mielelläni ja silloinkin tärkeänä nousee esille luonto ja ihminen luonnossa.

Shamanismi on lähellä ajatusmaailmaani. Koen asioita mystisesti. Olen lapsesta asti nähnyt numerot, kirjaimet ja äänteet värillisenä. Kyse on kai synestesiasta,eri aistien sekoittumisesta. Taiteilijana iloitsen tästä kaikesta; se antaa jatkuvasti voimaa ja kiinnostusta luomiseen.

Käytän töissäni vahvoja, dramaattisia värejä, ja tyylini on kulkenut realismin kautta abstraktiin ekspressionismiin. Tekotapani on lähes aina öljyvärimaalaus, vaikka uteliaisuus myös muita tekniikoita kohtaan on olemassa.

Tuula Lukkarinen